Vetput Legen | Reinigen

Reinigen vetputten

Wanneer uw onderneming water door de afvoer spoelt dat met vet vervuild is, dient u een werkende vetput (vetafscheider) te hebben. De vetafscheider zorgt ervoor dat het afvoerwater gescheiden wordt van het vet. Het vet en de andere vervuiling dienen regelmatig uit de vetput gezogen te worden om het correct functioneren van de vetafscheider te waarborgen.

Legen | Reinigen & Inspecteren
Uiteraard stopt het niet bij het legen van de vetput. Na het afzuigen van het slib en/of vet reinigen wij de gehele put en ontstoppen we alle in- en uit komende leidingen die op de vetafscheider zijn aangesloten. Zo weet u zeker dat ook uw afvoer in goed functionerende staat wordt gehouden. Tijdens het grondig reinigen controleren wij de vetafscheider ook op eventuele gebreken en aankomend onderhoud.

Goed onderhoud is behoud

Om stankoverlast en blokkades te voorkomen is regulier onderhoud van groot belang, niet alleen om nare verrassingen te voorkomen maar ook omdat u het verplicht bent. Organisaties met een vetafscheider in het afvoersysteem zijn verplicht deze minimaal één keer per jaar de laten legen. U doet er goed aan om met ons afspraken te maken over hoe vaak- en wanneer wij de vetput komen legen. Zo houdt u gemakkelijk bij wanneer uw vetput gereinigd en geïnspecteerd is.

Recycling

De afgezogen vervuiling is geschikt voor recycling. Wij slaan het slip / de olie / het vet op in onze tanks en brengen het naar erkende verwerkers. De verwerker zorgt ervoor dat het materiaal gescheiden wordt en op de juiste plek terecht komt zodat de recycling op de juiste manier uitgevoerd kan worden.

Onze werkwijze

  • U doet een aanvraag
  • Wij komen de situatie bekijken
  • U ontvangt van ons een voorlopige nota
  • Wij komen reinigen op de afgesproken datum
  • U ontvangt van ons een certificaat van reiniging

Doe een aanvraag voor reiniging.

Aanvraag